Γοργόνα (Rusalka) - Alexandre Petrov

[postlink]http://xridim-videos.blogspot.com/2011/11/rusalka-alexandre-petrov.html[/postlink]http://www.youtube.com/watch?v=wY0ZYMH0kPAendofvid
[starttext]
Rusalka - Alexandre Petrov (ελληνικοι υπότιτλοι)

Ο Πετρόφ υπήρξε μαθητής του Γιούρι Νόρσταϊν.Η τεχνική που χρησιμοποιεί με εντυπωσιακό τρόπο είναι η ζωγραφική (κραγιόνια παστέλ και λάδι) πάνω σε επιφάνειες γυαλιού.

Η σειρήνα (Rusalka) (1997), μια δεκάλεπτη συγκινητική ταινία, αναφέρε­ται στην ιστορία ενός γέρου ιερέα και ενός νέου «υπαλλήλου» που ζουν σε μια απομακρυσμένη εκκλησία. Ο νέος κάνει τη γνωριμία μιας σειρήνας που ζει στο γειτονικό ποτάμι, ενώ ο γέρος αναπολεί τη νέα γυναίκα που ερωτεύτηκε και την αυτοκτονία της μνηστής του που έπεσε στο ποτάμι, γεγονός τον έκανε να στραφεί στη θρησκεία. Ο κίνδυνος του πειρασμού έρχεται με τη μορφή μιας κοπέλας, η οποία, όπως όλες οι σειρήνες, είναι η ενσάρκωση του διφορούμενου, ακόμη και της τρέλας, κι εδώ παίρνει τη μορφή μιας θύελλας. Η ζωγραφική πάνω σε γυαλί προσφέρεται κι εδώ για τη σύνε­ση των παράλληλων δράσεων νέου και γέρου, ή ακόμη για τις διαφορετικές χρονικές περιόδους (η δράση ξετυλίγεται στη συγκεκριμένη εκκλησία δι­α στο ποτάμι και στις αναμνήσεις του γέρου ιερέα). Η σκηνή της θύελλας πρόκληση για έντονες οπτικές εντυπώσεις.
[endtext]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου